خواص زعفران و سالمندان ( یادداشتی برگرفته از آخرین مقالات علمی موجود )

انتشار محتوا: ۴ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۲۰:۱۷ قبل از ظهر

زعفران یا زَرپَران (نام علمی: Crocus sativus) گران‌ترین و بهترین و خوشبوترین ادویه جهان است که در آشپزی کاربرد دارد. پیاز زرانی، یک پوشال قهوه‌ای رنگ دارد که از آن نگهداری می‌کند. پس از این که پیاز این گیاه کاشته می‌شود، فرایند رشد آغاز شده و یک ساقه (تیج) درست می‌شود و سر آن غنچه می‌زند.

کلاله و خامه زرشکی رنگ وگل زعفران برداشت و پس از باز کردن گل زعفران، آن را خشک می کنند؛ برای چاشنی و رنگ دهی غذاها به کار می‌رود.

تحقیقات حاکی از ارتباط بین تستوسترون و افسردگی در مردان میانسال و سالمندان نشان بود. علاوه بر این، مطالعات حیوانی نشان داده است که زعفران باعث افزایش سطح تستوسترون و کاهش افسردگی در مردان می شود. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد تستوسترون ممکن است به خلق و خوی افراد کمک کند. علاوه بر خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی، مطالعات نشان داد که زعفران ممکن است نقش محافظتی در برابر افسردگی را از طریق تأثیر آن بر تستوسترون در مردان میانسال و سالمندان ایفا کند.

همچنین در مطالعه ای دیگر به نقش زعفران در کاهش فشار خون سالمندان مبتلا به پرفشاری خون تاکید شد، این در حالی است که استفاده عمومی از زعفران در مقادیر بالا یا برای مدت طولانی ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند. بنابراین، مهم است که قبل از مقدار توصیه شده و مدت زمان مصرف زعفران، با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنید، به خصوص اگر فردی بیماری زمینه ای داشته باشد یا دارو مصرف کند.

گردآوری و تنظیم : سعید خیاط کاخکی؛ کارشناس ارشد پرستاری سالمندی دانشگاه علوم پزشکی گناباد

شرکت مهراندیشان دوستدار سلامت ( رادیو سالمندان )

اطلاعات تمــاس:

آدرس: خراسان رضوی, گناباد, خیابان ناصرخسرو 15, مرکز رشد و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گناباد
شماره تماس: 05191312331

مشــاهــده روی نقشــه
تمامی حقوق محفوظ و به پایکاه اینترنتی صدای سالمند (شرکت مهر اندیشان دوستدار سلامت) تعلق دارد.
طراحی و پشتیبانی: فناوری اطلاعات و ارتباطات زینوپارس
CopyRight 2021 Sedaye Salmand Co. All Right Recived.
Supported By: ZinoPars Co