مشارکت اجتماعی در برگیرنده فعالیتهایی ازقبیل شرکت در مراسم های مذهبی ، برنامه های ورزشی ، تفریحی ، آموزشی و فرهنگی ، انجمن های اجتماعی ومحله ای ، امور خیریه و کارهای خانوادگی بیرون از منزل می باشد . مطالعات صورت گرفته نشان میدهند که مشارکت اجتماعی در دوران سالمندی علاوه بر کاهش میزان مرگ و افسردگی و از کار افتادگی ؛ منجر به سلامت احساس ، بهبود سلامتی شناختی و رفتارهای سلامتی آنان میشود . مسایل مطرح در سلامت فرد , معمولا از عوامل "فردی" و " اجتماعی" ناشی میشوند. بنابراین میتوان گفت که علم پزشکی به علوم زیستی پزشکی محدود نشده بلکه علوم اجتماعی و روان شناختی را نیزدر بر میگیرد. شواهد نشان می دهد که بیشتربیماری ها از جمله ناراحتی های قلبی ، سرطان و ذات الریه و نابرابری های سلامت ، همگی به شدت از ویژگیهای اجتماعی تأثیر می پذیرند .
حضور سالمندان در عرصه های مختلف فرهنگی ، مذهبی و اجتماعی بخصوص در مراسم هایی که از دوران جوانی ، میانسالی و حتی کودکی مشارکت داشتند به ایجاد حس تعلق پذیری به جامعه و سلامت روان و حتی سلامت جسمی طبق شواهد گزارش شده ؛ کمک می کند .
این تصاویر توسط همکار محترم شرکت مهراندیشان دوستدار سلامت ( رادیو سالمندان) ، جناب آقای خیاط در زمینه مشارکت سالمندان در عزاداری های تاسوعا و عاشورای حسینی در سال 1402 عکس برداری و تهیه شده است .